Varde ligger fortsat rigtig godt i forhold til antallet af overnatninger.
Varde ligger fortsat rigtig godt i forhold til antallet af overnatninger.
Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Turisme: Varde fortsætter fremgang på overnatning

Feriehusovernatninger slår rekord

Først på året kom de positive overnatningstal for 2016 for camping, feriecentre, hoteller og vandrehjem. De viste en stigning på seks procent svarende til 56.829.

Nu er feriehusovernatnings-statistikkerne for det forgangne år offentliggjort, og de viser at der i 2016 var hele 2.870.627 millioner feriehusovernatninger i kommunen. Dette udgør en stigning på fem procent svarende til en fremgang på 136.681 overnatninger. Således var den totale fremgang på 193.510 kommercielle overnatninger i 2016. Udviklingen glæder naturligvis turistchef i ProVarde Colin Seymour, som i en pressemeddelelse siger:

“Det er fantastisk, at vi fortsat vækster flot, selvom vi i højsæsonen mangler kapacitet. Vi har en utrolig høj gæstetilfredshed og mange gode loyale gæster, der vurderer vores natur og feriesteder højt.

Anbefalingsvilligheden er også i top. Det her betyder formentlig, at vi kan holde en eksponentiel vækst også i årene fremover, men det kræver dog, at vi kan skaffe tilstrækkelig feriehusovernatningskapacitet til at imødekomme den stigende efterspørgsel,” siger Colin Seymour.

Samarbejde styrkes

For øjeblikket arbejdes der på at danne en turismevækstklynge mellem Varde og Ringkøbing-Skjern Kommune og ProVarde og Ringkøbing Fjord Turisme og turisterhvervet i de to kommuner, der skal sætte yderligere turbo på væksten og adressere mulige vækstbremser som manglende kapacitet og arbejdskraft. Målet er at øge væksten målt på turismeomsætning og overnatninger, forbedre gæsteoplevelsen og forstærke samarbejdet hos turisterhvervet på tværs af de to kommuner via relevante og praksisnære indsatser på oplevelses- og kapacitetsudvikling. Herudover skal samarbejdet udvikle et stærkt og sammenhængende oplevelsessortiment på tværs af de fire særlige feriesteder – Blåvand, Henne Strand, Hvide Sande og Søndervig – med afsæt i eksisterende styrkepositioner.

Publiceret: 14. April 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Varde

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt