Isolatør Henrik Nissen er netop færdig med at isolere Anitas loft.
Isolatør Henrik Nissen er netop færdig med at isolere Anitas loft.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Spar penge med efterisolering

Den kolde tid er ved at være over os, og der er mange at spare ved at efterisolere.

Mange boliger fra før 80"erne er i dag store energislugere. Husene er ikke efter isoleret på samme måde samme nutidens huse. Ofte ser man hulmure uden isolering og loftet er heller ikke energimæssig isoleret. Det har betydet stor efterspørgsel efter Vardefirmaet NATURelement, der har meget at se til i øjeblikket.

De fleste huse, som er bygget i perioden fra 1900 tallet og frem til midten af 70"erne er ofte bygget med en hulmur, som ikke er isoleret. Dengang tænkte man ikke så meget på varmetabet, da energi og ikke mindst olie var relativt billigt, fortæller Claus Davidsen, som er direktør af Vardefirmaet.

Faktisk er det både nemt og billigt at få isoleret sit hus med Papirisolering.

Arbejdsgangen med Papirisolering er både lettere og hurtigere end med andre typer af isolering. Papirisoleringen bliver blæst ind via en slange, og vores specialdesignede udstyr sikrer, at den rigtige mængde Papirisolering bliver blæst ind på de rigtige steder. Indblæsningen har den effekt, at isoleringen slutter tæt om f.eks. hanebjælker og elektriske installationer, hvilket gør, at eventuelle kuldebroer vil blive lukket, fortæller isolatør Henrik Nissen som denne dag er ude hos Anita Gundberg på Rosenvænget i Varde.

Anita Gundberg

- Jeg er i gang med at få efterisoleret huset, fortæller Anita, der til daglig er filialchef i Sydbank i Oksbøl.

- Jeg har boet her nogle år. I øjeblikket er jeg ved at få renoveret huset, og da noget af loftet gik i stykker, så besluttede jeg mig for at få loftet isoleret, når jeg alligevel var i gang, tilføjer Anita, der er alenemor til to børn.

- Ved ældre boliger er der ofte meget bumkant på det anvendte tømmer, ved at blæse Papirisoleringen ind, udfyldes alle disse kuldebroer. Samtidig er det kun de virkelige kvadratmeter kunden betaler for, dvs. der betales ikke for spild eller fraskæringer, der alligevel ikke kan anvendes, fortæller Claus Davidsen.

- Henrik Nissen er ude hos en ny kunde hver dag. Først tager vi en snak om kundernes muligheder, og derefter aftaler vi en dag vi kan komme, fortæller Claus Davidsen.

Loftisoleringen af Anita Gundbergs loft har ikke taget mange timer.

- Det har været nemt og smertefrit for mig, og jeg glæder mig til at spare penge på varmeregningen allerede fra nu af, fortæller Anita, som supplerer sin fjernvarme med en brændeovn.

Ved Anitas 180 m2 store hus vil investeringen være tjent hjem igen på fire-fem år.

Anita Gundberg er i gang med at renovere sit hus på Rosenvænget.
Anita Gundberg er i gang med at renovere sit hus på Rosenvænget.

Papirisolering

Papirisolering er et bæredygtigt materiale, der er lavet af granuleret genbrugspapir og har mange væsentlige produktegenskaber, der muliggør en effektiv isolering med reducering af energiomkostninger. Det, af aviser fremstillede isoleringsmateriale, er specielt kendetegnet ved, at det isolerer optimalt i både årets kolde samt varme måneder. Med et eneste produkt kan bygherren/entreprenøren skabe isoleringslag fra 10mm og op til 600mm på lofter, etageadskillelser samt skråvægge, hvilket betyder at der ikke er behov for at lagerføre forskellige tykkelser af isoleringsmaterialer (som f.eks. isoleringsbatts). Det giver et godt og naturligt indeklima, har ingen lugtgener, og endelig beskytter det også mod skadedyr.

Inden Henrik Nissen forsvinder ud af døren, har han et godt tilbud til Anita.

- Vi kan komme og tjekke din hulmur ved hjælp af en varme følsom termografisk kamera, og derefter kan du vurdere om du også skal have en hulmursefterisolering.

En idé som Anita straks syntes godt om.

Arbejdsmetoderne er forskellige alt efter om du ønsker at isolere hulmure, lofter, etageadskillelser osv.

Hvis du gerne vil vide mere om arbejdsgangen, kan du finde en detaljeret beskrivelse på www.varde-papirisolering.dk - Her kan du også læse om tilskuds- finansieringsmuligheder samt besparelser.

Henrik Nissen er klar til at rykke ud.
Henrik Nissen er klar til at rykke ud.
Publiceret: 07. December 2011 14:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Varde

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt