Karen Hestbech udstiller i år på den censurerede Kunstrunden. Hun har tidligere u udstillet malerier med bunkermotiver i Blåvand. Pressefoto.
Karen Hestbech udstiller i år på den censurerede Kunstrunden. Hun har tidligere u udstillet malerier med bunkermotiver i Blåvand. Pressefoto.
pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kunst: Blåvandkunstner med i Kunstrunden

Karen Hestbech er med på Kunstrunden, årets største regionale kunstbegivenhed i påsken

Blåvand-kunstner Karen Hestbech udstiller i år på den censurerede Kunstrunden-udstilling, som foregår i hele Sydvestjylland i påsken.

Karen Hestbech stammer fra Ho. Hun er uddannet tegner og grafiker og har arbejdet på flere reklamebureauer. Først i de seneste år har hun fået gang i maleriet. Karen maler mest naturalistisk med motiver fra Blåvands smukke natur, dyr og mennesker. Men ind imellem også abstrakt, hvor det spontane og farverne dominerer.

Kunstrunden dækker over 94 kunstnere, museer og gallerier i Sydvestjylland. I påsken kommer tusinder af gæster til denne årlige kunstbegivenhed.

Nogle af de andre deltagere er kunstnerkollektivet i Østergade 32 i Esbjerg, som har fem af deres seks medlemmer med som deltagere i Kunstrunden.

Det er Anna Frang, Lotte Pedersen, Janne Reese Kaalund, Liv Ejdesgaard og Rúna Hansdóttir. Anna Frang er født i Athen og kom til Danmark tilbage i 1959, de to sidstnævnte er færinger, men har boet i Danmark i mange år.

Ensomt at være kunstner

Anna Frang er efter 35 år som folkeskolelærer for længst blevet kunstner på fuld tid og er i værkstedet dagligt. De andre har job ved siden af og møder typisk to-tre gange om ugen. Lysten driver kunstværket, der spænder fra abstrakte motiver, naturalisme, landskaber, portrætter og abstrakte landskaber til mennesker i forskellige afskygninger og keramik. Inspirationen hentes fra Færøerne, Holmsland Klit, Vadehavet, og hvor de fem kvindelige kunstnere ellers stammer fra eller holder til.

“Det kan til tider være lidt ensomt at være kunstner. Vi kan godt stå ved lærredet i flere timer uden at tale sammen, men de andre er her, og vi lærer af hinanden,” siger Liv Ejdesgaard i  en pressemeddelelse.

“Vi har også fordelen af at kunne udstille sammen, og var i efteråret med til Gallerivandring, hvor syv af Esbjergs gallerier i midtbyen deltog,” siger Janne Reese Kaalund, der er folkeskolelærer på deltid.

Tre af kunstnerne har tidligere deltaget i Kunstrunden Sydvestjylland, og to er debutanter. Som en del af arrangementet vil de i påskedagene male på et stort fælles maleri, som de vil forsøge at sælge og derefter give pengene til et godt, lokalt formål.

Billedkunstnerne udgør klart den største gruppe blandt de deltagende kunstnere i Kunstrunden. Her et værk af Anna Frang. Pressefoto
Billedkunstnerne udgør klart den største gruppe blandt de deltagende kunstnere i Kunstrunden. Her et værk af Anna Frang. Pressefoto

Gæster fra hele Danmark

Kunstrunden har åbent alle dage i påsken klokken 11-17. Der er 12 kategorier med billedkunstnere som den største.

“Kunstrunden foregår efter et gennemprøvet koncept. Deltagerne udvælges af tre uafhængige censorer for at sikre et kunstnerisk niveau. Kunstinteresserede ved, at de kan opleve et autentisk kunstnermiljø i kombination med natur, gastronomi og et alsidigt udbud af overnatningsmuligheder," siger Niels Kongsbak, som er formand for Kunstnetværk Sydvestjylland.

srj

Publiceret: 10. April 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Varde

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt