Malerier er størst på udstillingen, men man kan også se værker som Trine Abild Linds ’I selskab med skyer.
Malerier er størst på udstillingen, men man kan også se værker som Trine Abild Linds ’I selskab med skyer.
Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

kunst: 58 kunstneres værker fylder Janus Bygningen

Den censurerede udstilling i Tistrup fejrer 45 års jubilæum 20. maj

På lørdag klokken 13 slår Janusbygningen dørene op til Kunstnernes Sommerudstilling 2017 - i daglig tale KS 17. Det er nummer 45 i rækken af censurerede udstillinger i Tistrup.

Det bliver en udstilling, som fylder hele Janus Bygningen, med værker, der udfordre publikums opfattelse af kunstbegrebet med flere af værkerne i samtidskunstens frontlinje, fremgår det af en pressemeddelelse fra arrangørerne.

I år har kunstnere fra hele Danmark indsendt omkring 1.300 værker til censureringen. Under en tiendedel er blev antaget, og det vil sige 114 værker af 58 forskellige kunstnere. Kategorien malerier er stadig størst på udstillingen, men både Blandform, Grafik og Foto er repræsenteret.

KS Prisen uddeles

En særlig praktisk udfordring ved censureringen i år var de 157 indsendte skulpturer – da de fysisk antog et omfang, der satte bygningens og personalets kapacitet på prøve.

Udstillingen åbnes af folketingsmedlem Troels Ravn, hvorpå KS Prisen på 7.500 kr. overrækkes til en udstiller, der har gjort sig særlig bemærket med sine værker.

Prismodtageren, udvalgt af årets censorer, er kunstneren Trine Abid Lind fra Ans, der gennem sine værker beskriver en rejseoplevelse.

KS 17 varer til 6. august, hvor der er dagligt åbent kl. 11-16. mandag lukket. jesl

Publiceret: 18. Maj 2017 10:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Varde

ANNONCER
Se flere