Årets læsekonkurrence var en kort overgang i fare for at blive aflyst på grund af manglende bøger. BET, Bibliotekets Efterretningstjeneste var dog på sagen.
Årets læsekonkurrence var en kort overgang i fare for at blive aflyst på grund af manglende bøger. BET, Bibliotekets Efterretningstjeneste var dog på sagen.
Foto: Nina Møller
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Klassefighten: Læsekonkurrence truet i år

Bibliotekets Efterretningstjeneste stod bibliotekarer og børn bi for at få bøgerne retur

Klassefighten er Varde Biblioteks årlige læsekonkurrence. Den er for alle kommende 1.-6. klasser i Varde Kommune. Klasserne kæmper om at læse flest bogsider i gennemsnit per elev i løbet af skolernes sommerferie. Den klasse, der læser mest, vinder en tur til Legoland - og æren af at være den mest læsende klasse i Varde. Det vil de blive hyldet for til august, hvor de får overrakt præmien.

Anden og tredjeplads vinder henholdsvis en biograf- og en bowlingtur for hele klassen. Derudover får den mest læsende pige og dreng fra de tre mest læsende klasser en ekstra bogpræmie.

Sidste år deltog 32 klasser, og der blev læst i alt 515.627 sider. Børnebibliotekarerne Tanja Espersen og Pernille gade Nielsen sætter alt ind på at toppe dét resultat.

“Vi regner med at slå rekorden, for i år er der 37 klasser med,” sagde Tanja Espersen til Lokalavisen.

Onsdag blev konkurrencen sat i gang på torvet, hvor otte klasser hjalp specialagenter fra, Bibliotekets Efterretningstjeneste BET med at opklare mysteriet om Det store bogtyveri for at få de nødvendige bøger retur til at læse.

Konkurrencen løber indtil 22. august. Man kan følge antal læste sider på fysisk tavle på Varde Bibliotek, på bibliotekets Facebookside.

De sidste uger holdes resultatet dog hemmeligt, indtil spændingen uløses ved præmieoverrækkelsen, som finder sted 6. september.

Publiceret: 15. Juni 2017 21:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Varde

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt