Vi skal ikke give køb på de bugnende juleborde, men vi kan blive bedre til at indkøbe de rette mængder og til at genanvende maden.
Vi skal ikke give køb på de bugnende juleborde, men vi kan blive bedre til at indkøbe de rette mængder og til at genanvende maden.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Julen ender ofte med madspild

Der er masser af mad – men også meget, der ryger ud. Det kan man faktisk planlægge sig ud af

Vi spiser solidt i julen, hvor alle måltider fra morgen til aften har det med at rumme kalorier nok til en ubådstur under Antarktis.

Men til trods for, at vi hver især spiser, så det står ud af ørerne, så er julen en af de højtider, hvor vi smider mest mad ud. Og det er en skam, mener foreningen og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Ifølge en opgørelse fra Landbrug & Fødevarer, som Stop Spild Af Mad citerer, smider danske husholdninger alene i december mad for 1,53 mia. kr. direkte i skraldespanden - det er mad for cirka 1.000 kroner per familie.

Typisk er vores madspild grøntsager, mælkeprodukter og brød - men i december smider vi også kød i skraldespanden.

På Stop Spild Af Mads hjemmeside, madspild.net, kan man se forslag til, hvordan man kan undgå madspild i julen; blandt andet kan man med fordel planlægge indkøbene af julemad, så man nøjes med det, der faktisk er et fornuftigt indtag per gæst.

Og vi kan tænke kvalitet i stedet for kvantitet – ingen af os kan spise så meget alligevel, så vi kan lige så godt spise noget ordentligt. Et andet forslag er at genanvende mad i nye retter.

Publiceret: 21. December 2014 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Varde

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt