Sådan her skal en del af Henne By se ud ifølge det nye udviklingsprojekt.
Sådan her skal en del af Henne By se ud ifølge det nye udviklingsprojekt.
Modelbillede
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fritid: Million-planer på bordet for Henne Strand

Over seks millioner kroner koster nye udviklingsplaner for Henne strand og by

Nu bliver en af Danmarks populære strande mere attraktiv. Området omkring Henne Strand ved Vesterhavet skal renoveres. Planerne for kystprojektet er netop blevet godkendt af Realdania og Varde Kommune, der i fællesskab står bag.

Nye, foranderlige byrum skal være springbræt til oplevelser – også uden for højsæsonen. Det er målet for projektet, der også skal styrke den fysiske forbindelse mellem by og strand. Derudover skal trafikafviklingen og opholdsmulighederne ved strandens ankomstområde have et løft.

Tre områder er i fokus for projektet, som står helt færdigt til næste sommer: bymidten i Henne, vejen fra Henne og ned til stranden samt Strandpladsen.

Målet er at bringe naturen ind i byen i form af plantekasser og træer, og også torveområdet skal udvikles, så det kan udvides i forbindelse med større begivenheder og events. Forbindelsen mellem by og strand skal forbedres, så fodgængere, cyklister og bilister kan færdes sikkert side om side. Og så skal strandpladsens klitlandskab rykkes helt ud til parkeringspladsen, så man får en mere indbydende velkomst til stranden. Bedre muligheder for ophold dag og aften, leg og fysisk aktivitet er også på vej.

Første spadestik er til efteråret. Projektet koster 6,5 mio. kr.

Publiceret: 16. Juni 2017 11:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Varde

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt