Arkivfoto: Anders Bjerring / GraphicVision
Arkivfoto: Anders Bjerring / GraphicVision
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Esbjerg Vikings vandt storsejr over lokalrivalerne fra Region Varde

Vild dominans af hjemmeholdet, da rivalerne blev slået med hele 22 point i Metal Speedway League.

Slaget om Vestkysten var det kaldt, blandt mange andre betegnelser for stormatchen mellem ambitiøse Esbjerg Vikings og de regerende danmarksmestre Region Varde Elitesport. Esbjerg regerer så vestkysten pt., må man konstatere efter matchen i aftes – i hvert fald indtil de to klubber mødes igen.

53-21 lød cifrene.

"Vi var gode. De blev kørt over," siger Esbjerg-holdleder Ib Pedersen.

"Esbjerg var bedre end os hele vejen rundt. Vi var overmatchet, og de kørte som et hold. Stor cadeau til dem," siger Region Vardes holdleder Steven Andersen.

Esbjerg så sig aldrig tilbage. Efter tre heat var de foran med seks point, efter seks heat var de foran med 12 og efter ni heat var afstanden 18 point. Hele tiden dobbelt op på point Esbjergs vej.

"Alle lavede point igen, så vi fik bestemt, hvem der styrer ved vestkysten. Jeg havde ellers været glad for en smal sejr, men vi var pissegode, så jeg selv er overrasket over, hvor gode, vi var," siger en glad holdleder Ib Pedersen, som kunne se sin holdkaptajn Niels Kristian Iversen køre forrygende med maksimumpoint 18 i seks starter.

I heat 4 var han kun to tiendedele fra banerekorden, som Kenneth Bjerre satte tidligere på sæsonen i Metal Speedway League.

"Vi får mange point fra vores C- og D-kørere, og det gør nok den store forskel. Når man får det, så vinder man større, så der er nok forklaringen på den store sejr," forklarer han og roser selvfølgelig sin suveræne kaptajn samt banen.

"Den var hurtig og god, og der var forrygende stemning på lægterne, hvor der var næsten 3000 tilskuere," siger han.

Hos Region Varde måtte holdleder Steven Andersen bare erkende nederlaget, og det gjorde han.

"Jeg burde have dagens fighterpris, for jeg gjorde i hvert fald alt, hvad jeg kunne. Holdet gjorde alt hvad de kunne, så vi har ingen undskyldninger. Hele vejen rundt, var Esbjerg bedre end os. Vi var overmatchet, og reelt set var de bedre hele vejen rundt, erkender han, og siger, at man oveni så heller ikke ramte set uppet, man gerne ville."

"Det plejer at være en undskyldning, når man siger det. Det er det så ikke her, men det gjorde nok forskellen så stor. For samtidig med deres styrke, så ramte vi ikke det set up, vi gerne ville, og så blev det grimt," siger han, der nu kigger fremad.

"Jeg er hammertræt af, at vi tabte så meget, men jeg glæder mig virkelig til, at vi kan få lov til at rejse os på onsdag (mod GSK Liga, red.), for det trænger vi til. Så der synes jeg, at folk de skal komme til speedway i Varde," siger Steven Andersen.

Michael Palm Toft scorede 9 point, og blev Dagens Metalfighter foran de 2974 tilskuere. Esbjerg topper stillingen med 8 point efter 4 matcher, mens Region Varde er nummer 6 med 4 point i fire matcher.

Holdopstillinger til matchen:

ESBJERG VIKINGS 53

 Niels Kristian Iversen 18

 Michael Palm Toft 9

 Artur Czaja 14

 Tim Sørensen 9

 Rene Bach 3

REGION VARDE ELITESPORT 31

 Hans Andersen 15

 Mikkel B. Andersen 1

 Mads Korneliussen 8

 Mikkel Bech 5

 Marc Randrup 2

Publiceret: 15. Juni 2017 15:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Varde

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt